Puh. 050 594 7868 (klo 16 jälkeen tavoittaa parhaiten)

Rekisteriseloste

Tapahtumia

Säännölliset tapahtumat:

• Tarinatuokio aina kuukauden ensimmäinen maanantai Järjestötalolla                                          (Tasakatu 4-6, 2.krs) klo 13
  • Porinaryhmä joka kuukauden viimeisenä torstaina Naarajärven Ystäväntuvalla klo 13

Muut ajankohtaiset tapahtumat:

AJOKYVYN ARVIOINTI -YLEISÖLUENTO TO 20.2.2020

Tapahtumapaikka: Kokoustila Uino, Poleeni (kirjaston päädyssä 2. kerroksessa, jonne pääsy myös hissillä)

Ohjelma:

14.00-14.05 Tilaisuuden avaus
14.05-14.40 Terveysperusteisen ajokyvyn arvioinnit ja ajokortin uusiminen, Pekka Ilmoniemi Suomen Ajokyvynarvioinnit Oy
14.40.-15.10 Poliisin näkökulma ajokykyarviointiin ja liikenneturvallisuuteen, Itä-Suomen Poliisi
15.10-15.25 Jaloittelua ja Liikenneturvan esittelyyn tutustumista
15.25-15.55 Ajokyvyn arviointi lääkärin näkökulmasta, terveyskeskuslääkäri Markku Taskinen Pieksämäen kaupunki
15.55-16.20 Mitä vaihtoehtoja liikkumiseen, kun ajokortista pitää luopua? Ninna Katajainen & Raija Valkonen Palveluohjaus ja tukipalvelut Pieksämäen kaupunki
16.20-16.40 Mitä voimme itse tehdä ajokyvyn ylläpitämiseksi? Eini Karvonen Liikenneturva
16.40-16.45 Tilaisuuden päätös

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaan mahtuu max. 50 henkeä.

Järjestää: Etelä-Savon Muistiluotsi ja Pieksämäen Muistiyhdistys ry
Lisätietoja Muistiluotsiasiantuntija Heidi Kesänen p. 0400 174 706, heidi.kesanen@esmuistiluotsi.fi

VUOSIKOKOUS

TO 2.4.2020 klo 17.00 alkaen Neuvokas toimintakeskuksessa (Tasakatu 4-6, 3 krs.)

Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Kahvitarjoilu! Tervetuloa!

Omaishoitajan ja hoidettavan loma (Maaseudun terveys- ja lomahuolto) 1.6.-6.6.2020 Mikkelin Kyyhkylässä. Omavastuuosuus on 20€/vrk henkilöltä. Hakuaika päättyy 1.3.2020. Hakemuksia ja lisätietoja saa Muistiluotsilta p. 0400 174 706, heidi.kesanen@esmuistiluotsi.fi.

_____________________________________________________________________________

Haluatko sinäkin muistikummiksi? Suomessa on jo lähes 6 200 muistikummia. Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä osaksi tuota yhä kasvavaa joukkoa! Katso tarkemmat tiedot alta.

Muistikummit ovat hyväntekijöitä arjessa tehden itselleen sopivia - pieniä tai isoja - muistiystävällisiä tekoja. Voit siis itse valita, miten toimit muistikummina. Teet juuri sen verran kuin sinun elämäntilanteeseesi sopii!

Muistikummiksi pääset osallistumalla tunnin mittaiseen maksuttomaan muistikummituokioon, jossa opit ja oivallat muistisairauksista viisi keskeistä asiaa. Muistikummituokion pitää vapaaehtoinen muistikummilähettiläs, joka on saanut koulutuksen tuokion pitämiseen Muistiliitolta.
Muistikummien tavoitteena on luoda muistiystävällinen yhteiskunta, jota me kaikki yhdessä olemme rakentamassa. Uskomme, että muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja.
Tule sinäkin mukaan! Pienistä muistiystävällisien tekojen puroista kasvaa iso virta!

Muistikummituokio järjestetään, kun vähintään 5 kiinnostunutta on ilmoittautunut. Tuokion järjestämispaikka katsotaan osallistujien toiveen mukaan.

Kiinnostuneisuutesi voit ilmoittaa sihteerille numeroon 050 594 7868.