Tapahtumia

Säännölliset tapahtumat:

• Tarinatuokio aina kuukauden ensimmäinen maanantai Järjestötalolla                                          (Tasakatu 4-6, 2.krs) klo 13
  • Porinaryhmä joka kuukauden viimeisenä torstaina Naarajärven Ystäväntuvalla klo 13

Muut ajankohtaiset tapahtumat:

ILMAINEN KOULUTUSTILAISUUS TARJOLLA TO 31.10. KLO 12-16 UUDEN KIRKON SEURAKUNTASALISSA (Keskuskatu 27)

Aiheena: Muistisairaan omaishoitajan oikeudet ja tukea kommunikointiin muistisairaan kanssa.

Osallistumme Helsingissä pidettävään tilaisuuteen videoyhteyden välityksellä.

Koulutus on kohdennettu erityisesti muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille, mutta tilaisuuteen ovat yhtälailla tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Ohjelma:

11:45 Tervetuloa koulutukseen, alustus päivän teemaan (Anna Valkeajoki ja Outi Ronkainen, Muistiliitto)

12:00 Omaishoitajan oikeudet, velvollisuudet ja omaishoidon tukimuodot
(Matti Mäkelä, Etelä-Suomen aluevastaava, Omaishoitajaliitto)

13:00 Validaation keinot auttaa muistisairasta ilmaisemaan itseään. Omaisille uudenlaista näkökulmaa ja keinoja vuorovaikutukseen muistisaitaan kanssa.
(Tuija Uusitalo, yrittäjä, kouluttaja ja työnohjaaja)

14:15 Iltapäiväkahvit

14:45 Kommunikoinnin tukeminen, muistisairaan äänen ja tahdon kuuleminen (Katja Burakoff, asiantuntija ja puheterapeutti, Kehitysvammaliitto)

16:00 Loppusanat - kiitos osallistumisesta!

Pieksämäellä koulutustilaisuuden mahdollistavat yhteistyössä Etelä-Savon Muistiluotsi, Pieksämäen Omaishoitajat ry/OmaisOiva ja Pieksämäen seurakunta

Lisätietoja tilaisuudesta saa tarvittaessa Etelä-Savon Muistiluotsilta p. 0400 174 706.

_______________________________________________________________________________________

ke 27.11. klo 17 alkaen yhdistyksen pikkujoulut Partaharjun Toimintakeskuksella yhteisen ruokailun merkeissä. Ilmoittaudu ja kysy lisää sihteeriltä viimeistään 13.11. p. 050 594 7868.

_____________________________________________________________________________

Haluatko sinäkin muistikummiksi? Suomessa on jo lähes 6 200 muistikummia. Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä osaksi tuota yhä kasvavaa joukkoa! Katso tarkemmat tiedot alta.

Muistikummit ovat hyväntekijöitä arjessa tehden itselleen sopivia - pieniä tai isoja - muistiystävällisiä tekoja. Voit siis itse valita, miten toimit muistikummina. Teet juuri sen verran kuin sinun elämäntilanteeseesi sopii!

Muistikummiksi pääset osallistumalla tunnin mittaiseen maksuttomaan muistikummituokioon, jossa opit ja oivallat muistisairauksista viisi keskeistä asiaa. Muistikummituokion pitää vapaaehtoinen muistikummilähettiläs, joka on saanut koulutuksen tuokion pitämiseen Muistiliitolta.
Muistikummien tavoitteena on luoda muistiystävällinen yhteiskunta, jota me kaikki yhdessä olemme rakentamassa. Uskomme, että muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja.
Tule sinäkin mukaan! Pienistä muistiystävällisien tekojen puroista kasvaa iso virta!

Muistikummituokio järjestetään, kun vähintään 5 kiinnostunutta on ilmoittautunut. Tuokion järjestämispaikka katsotaan osallistujien toiveen mukaan.

Kiinnostuneisuutesi voit ilmoittaa sihteerille numeroon 050 594 7868.