Ohjaus ja neuvonta

Jokainen muistisairas ihminen ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja laaja-alaiseen ja koko sairauden ajan jatkuvaan neuvontaan ja ohjaukseen, joka tarjoaa tietoa, tukea ja konkreettistakin apua yksilöllisiin ja muuttuviin tarpeisiin vastaten.

Muistisairauksiin ja palveluihin liittyvä neuvonta on tavoitteellista, systemaattista ja ohjaavaa. Sen keskeisenä tavoitteena on auttaa muistisairaita ihmisiä sekä heidän läheisiään sopeutumaan ja selviytymään sekä sairauden kohdatessa että eri vaiheissa sen etenemisen myötä.

Muistihoitajat antavat yksilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sairastuneille ja omaisille. Lisäksi he osallistuvat kuntatasolla muistisairaustyön palvelumuotojen kehittämiseen. Tavoitteena on moniammatillinen, laaja-alainen muistisairaustyö kuntatasolla niin, että sairastunut ja omainen saa riittävät tukipalvelut sairauden eri vaiheissa.

Ohjausta ja neuvontaa voidaan tarjota myös yhdistyssektorilla. Ota rohkeasti yhteyttä, jos mielessäsi on jokin kysymys. Etsitään vastaus yhdessä!